Black timber versatile pavilion in Rome can be utilized as an exhibition area or perhaps a bar

Designed by the structure studio Buero Wagner is a black-painted timber pavilion on the grounds of Villa Massimo. Villa Massimo is the house of the Germany Academy in Rome, and the tent-like black pavilion has been put in to be utilized for a wide range of causes – from an exhibition area to a bar. The demountable and versatile pavilion is sort of a flexible construction.

Designer: Buero Wagner

The Munich-based studio initially designed the pavilion in 2022, which has since been utilized in a variety of exhibitions and occasions throughout Rome. It was constructed utilizing a structural picket body that’s clad in black plywood panels, that are demountable. The pavilion could be shortly and effectively moved by 5 individuals or on a automobile trailer.

“The Black Pavilion was designed for use as flexibly as doable,” mentioned the studio. The pavilion can be utilized as an intimate exhibition area or reworked right into a bar-like construction outfitted with low tabletops, that can be utilized by opening out the hinged panels on the roof. If the pavilion is getting used for performances or greater gatherings, the 2 halves of the construction could be divided utterly, to create an open area between them. “For exhibitions, objects are positioned on picket pedestals between the help construction and illuminated by means of small round openings within the roof surfaces. With the roof surfaces folded out, a table-like space is created that can be utilized as a bar for cooking and consuming, [and] as a way to use the pavilion for bigger occasions the edges could be positioned with elevated distance between one another,” defined the studio.

The pavilion has been marked by small and enormous round openings that present an atmospheric and spacious inside to it. These could be accessed through black curtains on the ends. The curtains have been made utilizing repurposed roofing membrane. The interiors and exterior of the pavilion characteristic a darkish black end, this creates a stark and vivid distinction to the environment of the pavilion, particularly whether it is positioned in a pure setting. “Along with the darkish tonality, a adverse area is created inside, by means of which centered and, as a result of lack of reflections within the inside, color-intensified views are made doable,” concluded Buero Wagner.


Posted

in

by